Astier de Villatte

Astier de Villatte      Astier de Villatte Saint Honore

 

Astier de Villatte is een van mijn lievelingswinkels op aarde, ook al heb ik er nooit meer dan een potlood en een gum gekocht. Laten we eerlijk zijn: een compleet servies kan ik gewoon écht niet betalen. Voor een gemiddeld bord betaal je ongeveer tachtig euro. En dan het idee dat ik hem zou kunnen laten vallen..

En daarmee kom ik meteen op het bizarre dubbelgevoel als ik de geliefde winkel op de Saint Honoré binnenstap: Aan de ene kant het gevoel van euforie, want alles klopt en elk product is met veel liefde gemaakt en dat voel je. En tegelijkertijd ook de grote angst om iets om te stoten.

Astier de Villatte begon in 1996 met het produceren van ambachtelijk keramiek. In 2008 besloten ze de samenwerking aan te gaan met Françoise Caron en ontwikkelde ze een lijn met onder andere geur kaarsen, handzepen en eaux de colognes. Een bezoek aan het atelier kan niet ontbreken tijdens je reis naar Parijs. De prints op de borden en schalen zijn prachtig en elegant. Van de visitekaartjes tot de website:  alles klopt. Wie weet, als ik in de toekomst een financiële meevaller heb ren ik meteen naar de Saint Honoré. 

Astier de Villatte

Saint Honoré 173

Maandag tot zaterdag van 11:00 tot 19:30 uur.

Metro: Palais Royal

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *