BNF Richelieu – Een indrukwekkende bibliotheek.

 

In het centrum van Parijs, vlakbij bij het Louvre, vind je de mooiste leeszaal van de stad: BNF Richelieu. De bibliotheek is in januari dit jaar heropend voor publiek na jaren van restauratie. Een tweede restauratiefase loopt nog tot 2020 (de toiletten vind je dan ook nog buiten in een apart gebouw). 

De leeszaal is verreweg de mooiste ruimte van het gebouw. De koepels, die zijn ontworpen door Henri Labrouste, zijn prachtig en de collectie is even indrukwekkend. De nationale bibliotheek van Parijs is een van de belangrijkste bibliotheken ter wereld. De collectie bevat meer dan dertien miljoen boeken en meer dan 350.000 artikelen uit kranten en tijdschriften. De Bibliothèque Nationale is momenteel onder toezicht van het Ministerie van Cultuur.

Om gebruik te kunnen maken van deze mooie omgeving, moet je in het bezit zijn van een pas. Maar als je bij binnenkomst aangeeft dat je alleen even komt kijken, mag je even naar binnen om een foto te maken. Helaas kun je dan niet in de boeken neuzen, maar het is het zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

 

BNF Richelieu – Bibliothèque nationale France

58 Rue de Richelieu

Maandag tot Zaterag van 09:00 tot 20:00 uur.

Metro : Bourse

 

 

 

One thought on “BNF Richelieu – Een indrukwekkende bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *