Carbon

Carbon Parijs

Liefhebbers van het Nederlandse restaurant Loetje opgelet; in Parijs is nu Carbon geopend, een très stijlvol restaurant met als specialiteit: vlees.

Midden in de Marais, op Rue Charlot vind je Carbon. Het restaurant is erg fijn ingericht met marmeren tafels en veel planten. Het geheel heeft een industriële look en is ontworpen door Patrice Daoud en Sveto Ekmescic.

Op het menu staan gerechten voor minimaal 2 personen en alles is om te delen. Je vindt onder andere de klassieke gerechten  rib-eye steak, een halve scharrelkip, en lamsschouder. De gerechten worden geserveerd met geroosterde of gefrituurde aardappelen, kruiden en zoals we dat van Loetje kennen, wit brood om mee te dippen. De producten van Carbon zijn allemaal vers en biologisch. Al het vlees komt dan ook uit de regio en wordt bereid in de houtoven. Door de houtoven hangt er een soort BBQ-achtige geur in het restaurant. Ook dat zorgt voor gezelligheid.

De absolute aanraders zijn de eendenborst doordrenkt in rode wijnsaus en de huisgemaakte aioli.

De prijs kwaliteitsverhouding is erg goed. Voor een tweepersoons hoofdgerecht betaal je rond de 40 euro en voorgerechten zijn gemiddeld 20 euro. Er zijn ook vegetarische gerechten op de kaart, maar dan is de keuze zeer beperkt. Om zeker te zijn van een plek zou ik van tevoren even reserveren.

Carbon 

14 Rue Charlot

Op maandag gesloten

Dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur en van 19:00 tot 02:00 uur.

Op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Metro: Saint-Sébastien – Froissart

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *