Tour de Paris – De leukste tours door Parijs

 parijs tour 2 parisitours       parisi parijs tour 1

parijs tours fiets

 

Als je Parijs voor het eerst bezoekt kan ik me voorstellen dat je dolgraag een leuke tour door de stad wilt maken. Vermijd de hop-on hop-off bussen, want die staan toch alleen maar in de file en ga voor een leuker alternatief.

 

Tour met de fiets door de stad

Simpelweg omdat wij Nederlanders een kei in fietsen zijn! Boek een Nederlandse gids die je met de fiets door de stad van liefde begeleidt. Deze tour is ook beschikbaar voor gezinnen met kinderen. Leuk feitje: de eigenaresse van dit bedrijf is Nederlands.

 

Maak een wandeling met een lokale gids

Huur een lokale gids die je door de stad begeleidt en vraag hem/haar het hemd van het lijf voor de beste local tips. Elke gids heeft zijn eigen specialiteit. Hou je bijvoorbeeld van kunst? Laat je dan rondleiden door een student van de kunstacademie.

 

 

 

Tour met een klassieke Citroën door de stad

Bij Parisi Tours word je door straatjes van Parijs geleid met een klassieke Citroën. Deze komt met een bijpassende gids gekleed in een streepjesshirt en baret. Er zijn meerdere organisaties die deze tour aanbieden, maar deze is absoluut de meest bijzondere met de beste service. Heb je een speciaal verzoek? Pas de problème! Op de site vind je verschillende tours zoals bijvoorbeeld ‘Paris Chic’, waarbij je in de nacht wordt rondgeleid langs de mooiste lichtjes.

Kan je niet wachten? Ze hebben ook een fantastische Instagram @parisitour

 

Rondvaart over de Seine

Dit is waarschijnlijk de meest populaire tour de Paris. Zeker als je Parijs voor het eerst bezoekt raad ik je deze aan. De Bateau Moches, de rondvaartboten in Parijs, varen tot de Eiffeltoren en weer terug met een bocht om de twee eilanden heen. Er vertrekt elke 25 minuten een boot vanaf iedere aanlegplaats. De tour is het leukst in de avond, als alle lichtjes aan zijn.

 

Bon Voyage !

 

 

 

 

beelden : Parisitour instagram , pinsterest boomingstyle.com & eigen archief 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *