Galerie Vivienne

Galerie Vivienne Parijs

 

 

Galerie Vivienne is een prachtige overdekte passage gebouwd in 1823. In de galerie vind je kledingwinkels, bakkertjes, boekwinkels en kunstgalerijen.

Vivienne ligt vlakbij Palais Royal en Bibliothèque Nationale de France en was erg populair tot 1870. Daarna verhuisde veel van haar boetieks naar Madeleine en de Champs-Élysées en had de galerie het erg moeilijk. Ook is er veel concurrentie van de nabijgelegen Galerie Colbert (dat een wat sobere uitstraling heeft, Vivienne is iets theatraler).

Sinds 1960 groeit de populariteit van de Galerij. Jean Paul Gaultier gaf er modeshows. Galerie Vivienne is tot op de dag van vandaag een van zijn favoriete plekken in Parijs, vertelde hij onlangs in een interview met de Britse Vogue. De Japanse designer Yuki Torii vestigde in 1986 een winkel in de galerij.

Galerie Vivienne is absoluut een leuke toevoeging aan je wandeling door Parijs. Zeker als het regent is het er erg knus. Er zijn namelijk leuke cafeetjes waar je een kop koffie kan drinken terwijl je luistert naar het getik van de regen op het dak. Als dat niet romantisch is ?

Galerie Vivienne

4 Rue des Petits Champs

Geopend van maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:30 uur

Metro: Bourse

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Galerie Vivienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *