Hôtel George-V

 

 

Op Avenue George V, om de hoek van de Champs-Élysées, vind je het vijf sterrenhotel van Four Seasons : Hôtel George-V. Menig bekend acteur/influencer heeft hier de nacht doorgebracht. En terecht, want het is een van de mooist ingerichte verblijven van Parijs.

Bij binnenkomst in de lobby word je namelijk meteen verrast door een bloemenspektakel dat elke week verandert. Dit wordt verzorgd door Art Director Jeff Leatham, die ook een ontzettend fijne Instagram heeft waar hij zijn meesterwerken deelt (@jeffleatham).

Maar ook vanuit de keuken wordt er flink gedeeld op Instagram. Want patissier Maxime Frederic (@maxime.frederic) en chefkok David Bizet (@chefbizet) maken mooie plaatjes van de kunstwerken die de keuken verlaten. Hotel George V heeft maar liefst drie restaurants. Waaronder Le George en L’Orangerie, beide met één Michelin ster, en Le Cinq, met maar liefst drie Michelin sterren. Aan de restaurants van dit hotel hangt dus een behoorlijk prijskaartje, maar dan ben je wel verzekerd van kwaliteit en een leuk avondje uit.

Zelf heb ik het geluk gehad om eens te dineren bij Le George en dat was absoluut de moeite waard. Het eten is er (uiteraard) fantastisch, het personeel is hartelijk en er hangt een fijne sfeer. Het is er absoluut chic, maar zeker niet ongemakkelijk.

Gewoon even lekker loeren? Dan zou ik je aanraden om een kop koffie te drinken in de lounge La Gallerie.

Fourseasons Hôtel George-V 

31 Avenue George V

Instagram @fsparis

Metro: George V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beelden : Eigen Archief, fashitects.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *