Louis Vuitton Fondation

 

                     

 

Als mij gevraagd wordt wat ik het mooiste gebouw ter wereld vind is mijn antwoord zonder enige twijfel: Het Louis Vuitton Fondation. Het museum staat bij elk bezoek aan Parijs op mijn ‘to-see-lijstje’.

Het Louis Vuitton Fondation is een gebouw waar je het liefst tegenover zou wonen zodat je het elke dag kunt bewonderen. Het geometrische ontwerp komt van de hand van niemand minder dan architect Frank Gehry,  die we onder andere kennen van het beroemde Sydney Opera House. Echter, de binnenkant is minstens zo mooi als de buitenkant. De combinatie van kleuren en constructie maakt het museum zo bijzonder en licht.

Ondanks dat hetLouis Vuitton Fondation al sinds 2014 open is, wordt het langzaam steeds populairder onder toeristen. Het is daarom handig om de website te checken voordat je een bezoekje brengt, de drukte is erg afhankelijk van de wisselende exposities. Als er werk van een bekende kunstenaar te zien is kan het vooraf reserveren van kaarten je veel tijd schelen. Maar ongeacht de drukte, het is zeker een must-see. Het museum zelf is één van de mooiste kunstwerken van Parijs.

 

FONDATION LOUIS VUITTON 

8, Bois de Boulogne 8

Controleer voor je bezoek de openingstijden op de website want deze zijn

wisselend per seizoen.

Op dinsdag is het museum gesloten. 

http://www.fondationlouisvuitton.fr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *