Mapstr – De handigste app voor in Parijs!

Mapstr Paris Parijs


Mapstr is na Instagram (volg je ons al?) mijn favoriete app. Ik vond de app via een studente uit Parijs. Met Mapstr maak je een persoonlijke kaart met al je favoriete hotspots. Parisiennes zijn altijd op zoek naar de nieuwste en hipste plekken van de stad en Mapstr is daarom in Frankrijk enorm populair. 

Hoe werkt het? 

De app werkt vrij simpel. Je maakt een account aan en vervolgens kan je al je favoriete adressen toevoegen. Deze worden automatisch op de juiste locatie geplaatst in de kaart. Je kan ook je hotspots ook labels geven en daarmee categoriseren in bijv. restaurants, bezienswaardigheden en hotels. 

TIPS

Een aantal simpele hacks om Mapstr optimaal te gebruiken: 

Ik heb een label aangemaakt dat heet ‘proberen’. Als ik een nieuw adresje vind of ik word getipt, dan pas ik dit label toe. Hierdoor weet ik dat ik hier nog naartoe moet. Je kan ook labels aan- en uitzetten op de kaart. Als ik in Parijs ben, zet ik alleen het ‘te proberen’ label aan. Dan zie ik in een oogopslag naar welk arrondisement ik moet gaan. 

Je kan ook personen volgen via Mapstr (volg ons hier!). Inmiddels heb ik op het account van Vintage & Voyage bijna 300 adressen verzameld. Nog een aantal leuke Mapstr accounts om te volgens zijn @pia_mbd, @Lepoint2départ en @Vogueparis. 

Hier vind je nog meer handige apps voor in Parijs !

 

 

 

 

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *