Musée Nissim de Camondo

Het Musée Nissim de Camondo is een museum in Parijs gelegen aan de rand van Parc Monceau. Het museum is het voormalige woonhuis van de familie Camondo.

Het prachtige herenhuis werd in 1911 gebouwd door graaf Moïse de Camondo, een bankier. De architect René Sergent liet zich inspireren door het Petit Trianon in Versailles. Het huis bevat de privécollectie van de familie Camondo, wat voornamelijk bestaat uit 18e eeuws meubelen, vazen en schilderijen.

Het huis en haar collectie werden nagelaten aan het Les Arts Décoratifs ter ere van Nissim de Camondo, de zoon van Moïse de Camondo die werd vermoord in de Eerste Wereldoorlog. In 1936 werd het pand officieel een museum. Helaas kwam Moïse’s dochter en haar familie om het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Les Arts Décoratifs gaat met veel respect om met het woonhuis en onderhoudt het tot op de dag vandaag in oorspronkelijke staat. Alle drie de verdiepingen zijn geopend voor bezoekers en het voelt dan ook alsof het gisteren nog bewoond was. De ambience van Nissim de Camondo is iets minder theatraal dan Musée Jaquemart – André, maar daardoor zeker niet minder chique.

Een bezoek aan dit museum is een must voor interieur en geschiedenis liefhebbers. De grote marmeren trap in de entree is ondertussen een bekend Instagram fenomeen. Nog een laatste tip; Naast het museum is onlangs het restaurant Le Camondo geopend. Hier kan je heerlijk lunchen en dineren!

Musée Nissim de Camondo

63 Rue de Monceau

Woensdag t/m zondag van 10:00 tot 17:30 uur.

 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *