Polaîne

Polaîne Polaine Parijs Paris

 

 

Polaîne is mijn favoriete plek voor ontbijt in Parijs. Ze zitten gevestigd op meerdere locaties als de Marais en vlakbij de Eiffeltoren, maar mijn favoriet zit op de Rue Cherche-Midi vlakbij Le Bon Marché. 

Polaîne is verdeeld over twee pandjes. Aan de rechterkant vind je de bakker met Franse klassiekers als Croissants, Pain au Chocolat en Pain d’Epices. En aan de linkerkant zit een restaurant, waar je een uitgebreider ontbijt kan bestellen en nuttigen onder het genot van een heerlijke kop koffie. 

Het restaurant is een klein en eenvoudig pandje. Er zijn maar een paar zitplaatsen en je kan er niet reserveren. De inrichting is erg clean maar smaakvol. De combinatie van hout en keramiek maken het dan ook huiselijk gezellig. Er is geen keuken en het eten wordt bereid aan de bar. Daardoor ruikt het heerlijk in het restaurantje.

Polaîne maakt van elke dag een verassing door het menu dagelijks te wisselen. Denk aan bijvoorbeeld wortelsoepjes, curry’s en stoofpotjes. Het menu is afhankelijk van het seizoen. Er staan maar een paar vaste klassiekers op het ontbijtmenu als Avocado Toast en Eggs Benedict. 

Kortom, de beste plek om je dag te starten. 

Nog een laatste tip: Als je toch in deze buurt bent, neem dan zeker even een kijkje bij deze vintage shops!

 

Polaîne

8 Rue de Cherche-Midi

geopend van 7.00 tot 20.30

gesloten op maandag

Je vind Polaîne ook in de Marais op 38 Rue Debelleyme en vlakbij de Eiffeltoren op 49 Boulevard de Grenelle.

 

 

 

 

 

 

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *