Ragtime Vintage

ragtime vintage parijs 2

 

 

Ragtime is een van Parijs’ bekendste vintage shops. Dit komt door haar eigenaar Françoise Auguet. Deze madame is gespecialiseerd in haute couture en vintage uit de jaren 20.

Je vindt Ragtime achter de bekende winkelstraat Saint Germain in een klein steegje. Binnen is het best een rommeltje, maar dat geeft de boetiek juist extra sfeer. Als je binnen komt zit mevrouw Auguet vaak links in het hoekje verstopt. Door haar zware stem valt ze op en dat geeft haar meteen nog meer karakter. Ze is ontzettend vriendelijk en vertelt gepassioneerd over de producten die ze verkoopt.

Het is echt goed zoeken bij Ragtime, maar dan heb je ook de kans dat je een vintage Dior jurk uit de jaren 60 tegenkomt, of bijvoorbeeld een Jean Paul Gaultier jasje uit de 80’s. Ook liggen er stapels schoenendozen die je zelf moet openen om te kijken wat er in zit. Zo kom je de mooiste verassingen tegen. Qua prijs is Ragtime prima. Ze vragen geen bizar hoge prijzen. Als je op zoek bent naar een klassieke Chanel tas moet je hier niet zijn, maar als je dol bent op vintage en een echte mode liefhebber bent, is dit het beste adresje van Parijs.

 

Ragtime

23 Rue de l’Echaudé

Maandag tot en met zaterdag 14:30 tot 19:00 uur.

Metro: Mabillon

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *