Zien in Parijs

bezienswaardigheden van Parijs de tofste plekken
 • Musée Nissim de Camondo

  Musée Nissim de Camondo

  Het Musée Nissim de Camondo is een museum in Parijs gelegen aan de rand van Parc Monceau. Het museum is het voormalige woonhuis van de familie Camondo en een must-see voor de interieurliefhebber.
 • De Grote Moskee van Parijs

  De Grote Moskee van Parijs

  La Mosquée de Paris is een grote moskee vlakbij het Pantheon in Parijs. Ik had geen idee dat de grootste moskee van Frankrijk in Parijs is gevestigd. Deze moskee is zelfs de op twee na grootste van Europa.
 • Pigalle Basketball Court

  Pigalle Basketball Court

  Pigalle Basketball Court is een initiatief van Nike en prachtige toevoeging aan een wat verouderde buurt. De bedoeling is dat het veldje een 90’s look en feel communiceert. En dat is zeker gelukt, de kleuren nodigen uit en er word dankbaar gebruik gemaakt van het veld door kinderen uit de buurt.
 • Galerie Vivienne

  Galerie Vivienne

  Ontdek een van de meest romantische hotspots van Parijs: Galerie Vivienne is een prachtige overdekte passage gebouwd in 1823. In de galerie vind je kledingwinkels, bakkertjes, boekwinkels en kunstgalerijen.
 • BNF Richelieu – Een indrukwekkende bibliotheek.

  BNF Richelieu – Een indrukwekkende bibliotheek.

  In het centrum van Parijs, vlakbij bij het Louvre, vind je de mooiste leeszaal van de stad : BNP Richelieu. De Bibliotheek is in januari dit jaar heropend voor publiek na jaren van restauratie.
 • Petit Palais, een van de mooiste musea van Parijs

  Petit Palais, een van de mooiste musea van Parijs

          Petit Palais is een van de mooiste musea in Parijs en vind je ook nog eens op de toeristische route, namelijk op Avenue Winston Churchill. Bijkomend voordeel: een bezoek aan dit museum is helemaal gratis. Petit Palais is in 1900 gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Sinds 1902 is het Musée des Beaux-Arts de […]
 • Tour de Paris – De leukste tours door Parijs

  Tour de Paris – De leukste tours door Parijs

  Als je Parijs voor het eerst bezoekt kan ik me voorstellen dat je dolgraag een leuke tour door de stad wilt maken. Vermijd de hop-on hop-off bussen, want die staan toch alleen maar in de file en ga voor een leuker alternatief.
 • Verborgen Museum: Musée Jacquemart-André

  Verborgen Museum: Musée Jacquemart-André

  Interieur liefhebbers en instagrammers opgelet! Op Boulevard Hausmann vind je Musée Jacquemart André, een prachtig voormalig stadspaleis. Vind hier meer over dit prachtige gebouw.
 • Dit wist je nog niet over het Louvre

  Dit wist je nog niet over het Louvre

  Dit museum is de bekendste ter wereld en staat in elke reisgids over Parijs bovenaan het lijstje: Het Louvre. Daarom geef ik je vijf interessante feitjes die je wellicht nog niet wist over dit wereldberoemde museum.
 • Louis Vuitton Fondation

  Louis Vuitton Fondation

  Als mij gevraagd word wat ik het mooiste gebouw ter wereld vind is mijn antwoord zonder enige twijfel: Het Fondation Louis Vuitton. Het museum staat bij elk bezoek aan Parijs op mijn 'to-see-lijstje'.
Something is wrong.
Instagram token error.