Le Bon Marché, het mooiste warenhuis van Parijs

Le Bon Marche

 

Le Bon Marché is mijn favoriete warenhuis. Dit door het prachtige art deco interieur en het feit dat het hier veel rustiger is dan bij Galeries Lafayette of Printemps. Ook worden er uniekere stuks ingekocht die misschien iets minder commercieel zijn, maar juist daarom zo bijzonder om te zien.

Le Bon Marché begon als Au Bon Marché en is een van de oudste warenhuizen van Frankrijk. In 1838 besloten de twee Parijse broers Videau om een grote winkel te starten. Toen nog met uitsluitend beddengoed, fournituren en matrassen. Na een aantal jaren gingen de broers Videau samenwerken met Aristide en Marguerite Boucicaut die er andere ideeën op na hielden. Ze kochten de broers uit en legde de basis voor het warenhuis. Voor het prachtige interieur zoals we dat nu kennen werd Gustav Eiffel ingeschakeld. Zo werd het prachtige warenhuis een voorbeeld voor concurrenten als Galeries Lafayette en Printemps.

Le Bon Marché is nu in handen van luxe concern Louis Vuitton Moët Hennessy en absoluut het meest chique warenhuis van de stad. Neem ook zeker even een kijkje bij de luxe supermarkt La Grande Epicerie.

 

Le Bon Marché

24 Rue de Sèvres

Metro: Rue de Sèvres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Le Bon Marché, het mooiste warenhuis van Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *