Met de auto naar Parijs?

 

Met de auto naar Parijs? Dat kan! Afhankelijk van waar je woont in Nederland ben je ongeveer vier tot zeven uurtjes onderweg. Houd er rekening mee dat je ongeveer vijftien euro kwijt bent aan tolwegen (enkele reis). 

Als je er voor kiest om met de auto naar Parijs te gaan kan je het best een hotel boeken die een parkeerplaats aanbiedt. Dit scheelt je een zoektocht naar een vrije plaats en je bent ervan verzekerd dat je dierbare voiture op een veilige plek geparkeerd staat. Op booking.com kan je de zoekfilter aanpassen op wel of geen parkeergelegenheid. Per hotel wordt er duidelijk aangegeven of er een parkeergelegenheid is en hoe diep je daarvoor in je buidel moet tasten. Als je een hotel boekt rondom Place d’Italie ben je vaak goedkoper uit omdat dit het zakendistrict is. Je parkeert hier je auto tussen de €15,- en €20,- per vierentwintig uur. Boek je een hotel in de buurt van de Champs-Élysées ben je vaak rond €35,- kwijt per vierentwintig uur. 

met de auto naar parijs

Sinds maart 2017 is Parijs een milieuzone waarin je alleen nog maar mag rijden met een ecovignet. Na een overgangsperiode voor buitenlandse toeristen wordt hier sinds mei 2017 actief op gecontroleerd. Wanneer je geen ecovignet achter de voorruit van jouw auto hebt zitten, riskeer je een boete van 65 euro. Officieel geldt de milieuzone van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 20:00 uur. Echter kost een vignet maar 4,80 inclusief verzendkosten. Voor die prijs zou ik geen risico willen lopen. Via Air Quality Certificate Service kun je een vignet bestellen. Je krijgt het vignet dan binnen 3 tot 5 weken thuis gestuurd. 

Naast een ecovignet is ook een gevarendriehoek, veiligheidshesje voor alle inzittenden en een alcoholtest verplicht. Al krijg je geen boete wanneer je de alcoholtest niet in je auto hebt liggen.

Bon voyage !

 

 

 

 

 

 

 

Auto illustratie van Sanny van Loon – uitgelicht beeld traveljournalist.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *